FANDOM


Armored Kappa
Armored Kappa SHSP
Japońskie imię アーマー・カッパー
Romaji Āmā Kappā
Polskie tłumaczenie Uzbrojony Kappa
Stopień 2 RankRank
Atrybut Water WATER
Typ Psychic/Xyz/Effect
Atak i obrona 400/1000
Kod 50789693
Więcej
GaleriaRulingiErrata

Armored Kappa (jap. アーマー・カッパー Āmā Kappā, "Armor Kappa") – karta TCG/OCG.

Tekst karty Edytuj

Once per turn: You can detach 1 Xyz Material from this card; this card gains 1000 ATK or DEF. During either player's Battle Step, while an attack involving your monster is occurring: You can discard 1 card; for the rest of this turn, monsters you control cannot be destroyed by battle, also you take no battle damage. You can only use this effect of "Armored Kappa" once per Duel.

Tłumaczenie Edytuj

Raz na turę: możesz odłączyć 1 Xyz-materiał od tej karty; ta karta zyskuje 1000 punktów ataku i obrony. Podczas fazy bitwy, któregokolwiek z graczy, gdy ma miejsce atak, w którym bierze udział kontrolowany przez ciebie potwór: możesz odrzucić 1 kartę; przez resztę tej tury, kontrolowane przez ciebie potwory nie mogą zostać zniszczone w walce, poza tym nie otrzymujesz żadnych obrażeń bitewnych. Możesz skorzystać z tego efektu "Armored Kappa" tylko raz na pojedynek.

Zestawy Edytuj

TCG
OCG

Status Edytuj

W innych językach Edytuj

  • niemiecki: Gepanzerter Kappa
  • koreański: 아머 갑파
  • portugalski: Kappa com Armadura
  • włoski: Kappa Corazzato

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.