FANDOM


Artifact Achilleshield
Artifact Achilleshield PRIO
Japońskie imię アーティファクト-アキレウス
Romaji Ātifakuto - Akireusu
Polskie tłumaczenie ang. Artefakt - Tarcza Achillesa
jap. Artefakt - Achilles
Poziom 5 LevelLevelLevelLevelLevel
Atrybut Light LIGHT
Typ Fairy/Effect
Atak i obrona 1500/2200
Kod 11475049
Archetyp/seria Artifact
Więcej
GaleriaRulingiErrata

Artifact Achilleshield (jap. アーティファクト-アキレウス Ātifakuto - Akireusu, "Artifact Akhilleus") – karta potwora TCG/OCG.

Tekst karty Edytuj

You can Set this card from your hand to your Spell & Trap Card Zone as a Spell Card. During your opponent's turn, when this Set card in the Spell & Trap Card Zone is destroyed and sent to your Graveyard: Special Summon it. If this card is Special Summoned during your opponent's turn: Your opponent cannot target "Artifact" monsters you control for attacks for the rest of this turn.

Tłumaczenie Edytuj

Możesz ustawić tę kartę ze swojej ręki w strefie kart zaklęć i pułapek jako kartę zaklęcia. Podczas tury twojego przeciwnika, gdy ta ustawiona karta w strefie kart zaklęć i pułapek zostanie zniszczona i wysłana na twoje cmentarzysko: specjalnie przyzwij tę kartę. Gdy ta karta zostanie specjalnie przyzwana podczas tury twojego przeciwnika: twój przeciwnik nie może obrać za cel ataków kontrolowanych przez ciebie potworów "Artifact" do końca tej tury.

Zestawy Edytuj

TCG
OCG

Status Edytuj

W innych językach Edytuj

  • francuski: Bouclier d'Achille - Artéfact
  • koreański: 아티팩트-아킬레우스
  • portugalski: Artefato Aquilescudo

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.