FANDOM


Black Luster Soldier
Black Luster Soldier LCYW.png
Japońskie imię カオス・ソルジャー
Romaji Kaosu Sorujā
Polskie tłumaczenie ang. Żołnierz czarnego blasku
jap. Żołnierz chaosu
Poziom 8 Level.pngLevel.pngLevel.pngLevel.pngLevel.pngLevel.pngLevel.pngLevel.png
Atrybut Earth.png EARTH
Typ Warrior/Ritual
Atak i obrona 3000/2500
Kod 05405694
Archetyp/seria Black Luster Soldier
Więcej
GaleriaRulingiErrata

Black Luster Soldier (jap. カオス・ソルジャー Kaosu Sorujā, "Chaos Soldier") – karta potwora TCG/OCG.

Tekst karty Edytuj

You can Ritual Summon this card with "Black Luster Ritual".

Tłumaczenie Edytuj

Możesz rytualnie przyzwać tę kartę przy pomocy "Black Luster Ritual".

Zestawy Edytuj

TCG

Cały świat

USA

OCG

Anime Edytuj

Manga Edytuj

Gry Edytuj

Ciekawostki Edytuj

  • Ta karta ma swoją ulepszoną wersję - Black Luster Soldier - Envoy of the Beginning.
  • W oficjalnej polskiej wersji językowej serialu Yu-Gi-Oh ta karta została błędnie przetłumaczona na "Żołnierz czarnego pożądania" co wynika z podobieństwa słów "Lust", które faktycznie oznacza pożądanie i "Luster", które oznacza połysk.
  • W fanowskim tłumaczeniu Yu-Gi-Oh Abridged ta karta nazywa się "Żołnierz połyskującej czerni".

Status Edytuj

W innych językach Edytuj

  • francuski: Soldat du Lustre Noir
  • hiszpański: Soldado del Brillo Negro
  • koreański: 카오스 솔저
  • niemiecki: Schwarz Glänzender Soldat
  • portugalski: Soldado do Lustro Negro
  • włoski: Glorioso Soldato Nero

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Więcej z Fandomu

Losowa wiki