FANDOM


Discard oznacza zrzucenie karty z ręki na cmentarz.

Karty mogą zostać zrzucone poprzez kartę używającą słowa "discard" jako kosztu oraz przez limit kart w ręce w trakcie fazy końcowej.

Karty, które zostają zrzucone niekoniecznie lądują na cmentarzu. Choć tak się zwykle dzieje, karty takie jak "Macro Cosmos" wyślą je zamiast tego do strefy kart usuniętych; jednakże, karta nadal jest uważana za zrzuconą.

Ponadto, to, że karta zostanie przeniesiona z ręki na cmentarz nie oznacza, że ​​jest ona zrzucona. Na treści karty, która powoduje zrzucenie musi wyraźnie być napisane "discard", aby móc takie działanie uznać. Karty, które zostaną "wysłane" na cmentarz z ręki nie są zrzucane. Jednak każda karta, która jest zrzucana jest również uważana za "wysłaną".

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Więcej z Fandomu

Losowa wiki