FANDOM


Fool of Prophecy
Fool of Prophecy CBLZ.png
Japońskie imię 魔導化士 マット
Kana まどうけし マット
Romaji Madōkeshi Matto
Polskie tłumaczenie Głupiec z proroctwa
Poziom 3 Level.pngLevel.pngLevel.png
Atrybut Earth.png EARTH
Typ Spellcaster/Effect
Atak i obrona 1600/900
Kod 63175639
Archetyp/seria Prophecy
Więcej
GaleriaRulingiErrata

Fool of Prophecy (jap. 魔導化士 マット Madōkeshi Matto) – karta potwora TCG/OCG.

Tekst karty Edytuj

Once per turn: You can send 1 "Spellbook" Spell Card from your Deck to the Graveyard. During the End Phase of the turn this card activated this effect: You can Tribute this card; Special Summon 1 Level 5 or higher DARK Spellcaster-Type monster from your Deck. You must have 5 or more "Spellbook" Spell Cards with different names in your Graveyard to activate and to resolve this effect.

Tłumaczenie Edytuj

Raz na turę: Możesz wysłać jedną kartę zaklęcia "Spellbook" ze swojej talii na cmentarz. W trakcie fazy końcowej tury, w której ta karta aktywowała ten efekt: Możesz poświęcić tę kartę; specjalnie przyzwij jednego MROCZNEGO potwora typu czarodzieja na poziomie 5 lub wyższym ze swojej talii. Musisz mieć 5 lub więcej kart zaklęć "Spellbook" o różnych nazwach w swoim cmentarzu, aby aktywować i rozwiązać ten efekt.

Zestawy Edytuj

TCG
OCG

Status Edytuj

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Więcej z Fandomu

Losowa wiki