FANDOM


Oracle of Zefra

セフィラの神託 Sephira no Shintaku

Oracle of Zefra CROS
Kana セフィラのしんたく
Romanizacja nazwy Sefira no Shintaku
Tłumaczenie nazwy ang. Wyrocznia Zefra
jap. Wyrocznia Sephira
Rodzaj karty Spell icon SPELL CARD
Właściwość karty Field Field Spell
Prędkość 1
Kod 32354768
Tekst karty
When this card is activated: Add 1 "Zefra" monster from your Deck to your hand. When you Ritual Summon using a "Zefra" monster, or Special Summon using a "Zefra" monster as Material, you can activate these effects depending on the monster Summoned, once per turn per effect.

Ritual: Shuffle 1 monster on the field into the Deck.
Fusion: Special Summon 1 monster from your hand.
Synchro: Choose 1 monster from your Deck and place it on top of your Deck.
Xyz: Draw 1 card, then discard 1 card.
You can only activate 1 "Oracle of Zefra" per turn.

Tłumaczenie
Gdy ta karta zostanie aktywowana: dodaj do swojej ręki 1 potwora "Zefra" ze swojej talii. Gdy rytualnie przyzwiesz używając potwora "Zefra" lub gdy specjalnie przyzwiesz używając potwora "Zefra" jako materiału, możesz aktywować te efekty w zależności od przyzwanego potwora, każdy efekt raz na turę.

● Rytualny: wtasuj do talii 1 potwora na polu.
● Fuzyjny: specjalnie przyzwij 1 potwora ze swojej ręki.
● Synchroniczny: wybierz 1 potwora ze swojej talii i połóż go na wierzchu swojej talii.
● Xyz: dobierz 1 kartę, po czym odrzuć 1 kartę.

Zestawy
Ciekawostki
  • "Naturia Sacred Tree" jest przedstawione na tej karcie.
  • "Naturia Sacred Tree" zaczyna tutaj obumierać, ukazując drzewo "Zefra" doczepione od góry do drzewa "Qliphortów".
Archetyp/Seria
Status TCG/OCG
W innych językach
Więcej
GaleriaRulingiErrata

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.