FANDOM


<<< Pot of Duality

Rulingi TCGEdytuj

  • Karty, których nie wybrałeś zostają wrócone do talii, a talia przetasowana.[1]
  • Jeśli zostały ci tylko 2 karty w talii, nadal możesz aktywować Pot of Duality. Odsłoniasz pozostałe 2, dodajesz 1 do ręki, a drugą wracasz do talii.[1]

Rulingi OCGEdytuj

  • Trzy karty odkryte przez efekt "Pot of Duality" zostają zweryfikowane przez obu graczy.[2]
  • Przetasowujesz talię po wróceniu pozostałych kart do talii przez efekt "Pot of Duality".[2]
  • Jeśli "Thunder King Rai-Oh" jest odkryty na polu, to nie możesz aktywować "Pot of Duality". Ponadto, jeśli efekt zostaje zchainowany do "Pot of Duality" i specjalnie przyzywa "Thunder King Rai-Oh", to, gdy rozwiązuje się "Pot of Duality" nadal odkrywasz trzy karty z wierzchu talii. Wybierasz jedną, która ma być dodana do ręki i zamiast tego wysyłasz ją na cmentarzysko, a pozostałe dwie wtasowujesz do talii.[3]

PrzypisyEdytuj

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Konami Gameplay FAQ: Duelist Revolution -- Card Rulings (Version 1.1)
  2. 2,0 2,1 Konami FAQ: Spell Card > Pot of Duality
  3. Konami FAQ: Can you activate "Pot of Duality" if "Thunder King Rai-Oh" is on the field?

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.